De ce am plecat din România? / O filă ruptă din jurnalul meu #2



   Nu mi-am dorit vreodată dar nici altcumva nu avea să fie. Am avea o mulțime de oameni inteligenți și talentați, potențial turistic și atâtea posibilități să producem și, totuși, nu avem cum să facem să reușim să ne valorificăm bunurile acestea, din cauza corupției. România e o țară în care astăzi analfabeții fac legea iar media promovează prostia. Oamenii aceia ne vând, ne fură și ne mint privindu-ne în ochi.  Noi suntem mici și neputincioși în fața lor. Încercând să aducem o schimbare ne vom murdări, la rândul nostru. Nu ne-a rămas decât să ciocănim la o altă ușă, să căutăm să ne dezvoltăm și să creștem, fără să uităm să fim oameni, ca ei. Iar din păcate, așa ajungem în străinătate. Speranțele noastre s-au mutat primele acolo.
   În străinătate nu vei fi observat abia după ce ai scos bani din buzunarul tău și i-ai băgat în altul, pentru că ți-ai dezgolit trupul sau pentru că ești nepotul sau fiul lui X. Ți se va aprecia întocmai ceea ce ai în cap și ceea ce scoți pe gură, talentul, aptitudinile. Poți fi auzit și ascultat sau să devii cineva cinstit fiind, omenos, simplu chiar. Făcând pași mici, cu trudă și răbdare, e drept, dar măcar având conștiința împăcată, nu bariere și dezamăgiri.
    Tineretul e primul care pleacă, mai determinat. Rămân bătrânii și părinții dar și ei se duc după o vreme la copiii lor mari deja, fiind sătui de singurătate ori fiindcă ei nu mai au timp să-i viziteze. Presupun că în câțiva ani țara noastră va fi mai tristă decât e astăzi. Și mai singură.
    Poate că nimeni n-a vrut vreodată să fie așa dar nici altcumva nu avea să fie...

Comentarii

  1. poate e mai bine sa ne luptam aici

    RăspundețiȘtergere
  2. Si iată ,cuvintele tale prind viață ,unii te citează altii le învăța pe de rost si frazele tale se răspândesc si se fac auzite din ce in ce mai departe ca un ecou lăsând în urmă lor mult adevăr ,durere si neputința.
    Păcat ,"nimeni nu si-a dorit asta,dar nici altfel nu avea cum sa fie ".

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi se pare puțin egoism sa îți dorești doar propriul bine si mai mult de atât ... nici măcar să nu incerci sa faci ceva de teama ca te "murdaresti" . Cum credeți că au reușit oamenii din țările pe care le admiram sa aibă o astfel de viață. Credeti ca TOȚI au fost cinstiți și omenoși, cum spuneți. Eu cred ca trebuie sa fim mai curajoși și mai perseverenți în a ne demonstra poziția față de ce se întâmplă în țară.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scuza-ma dar ce pot sa fac?
      Pot doar sa merg la vot, la proteste, sa nu uit de unde am plecat si sa astept sa se schimbe ceva dar NU pierzand timp. Admir tara in care ma aflu, da, dar asta nu inseamna ca nu admir si tara mea natala. E drept, politica ei nu ma da pe spate. Natura, traditiile noaste, de fapt cultura Romaniei, in general, toate sunt lucruri despre care vorbesc si din care "ma infrupt" de fiecare data cand am posibilitatea. Ba chiar cant, si ma mandresc cu muzica populara romaneasca si aici. Iar daca am plecat din Romania, am facut-o pentru progres. Si nu imi pare rau. Pentru ca aici pot merge pe incredere. Pentru tara noastra speranta mai am, dar speranta nu e intotdeauna o temelie solida.
      Mai mult de atat ce pot face? Spune-mi tu. Invata-ma sa nu mai fiu egoista.

      O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Imi place mult delia cum scrii felicitari

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...