Cum să abordezi „corect” în mediul online?



      Da, da! Pozele cu ea ți-au atras atenția, în detaliile de pe profil îți scrie că e „single” iar tu crezi că ar fi momentul să ai pe cineva altfel în viața ta. Ai avut o revelație. Sau nu. Nu știi nici un adevăr despre ea dar îți tragi propriile concluzii în urma unei „investigări” a paginii de facebook. Pare în regulă. Poate chiar prea mult pentru tine. Dar zici totuși să îi scrii. Poate ai o șansă. Poate îți va permite să o cunoști. Adică..o să-ți răspundă. Și tu ai încredere în tine. De acord. Do it!

Sunt două feluri principale de a aborda pe internet. Unul dă rezultate, altul locuri onorabile în lista de „block”. Bineînțeles că totul depinde de tine.

 Pasul 1. 
 Ea nu are habar cine ești dar vede că i-ai scris.
 Dacă primele tale cuvinte au fost scrise corect gramatical, ai o șansă ca ea să intre pe profilul tău să-și facă o idee generală în ceea ce te privește. Întâi caută poze. Fața ta contează la fel de mult ca și posturile în care pozezi. Dacă e mulțumită de ceea ce vede ( cât de cât) mai face puțin surfing și prin postările tale. Descrierile fotografiilor, link-urile către melodiile pe care le-ai distribuit sau videoclipurile o vor ajuta să înțeleagă dacă ar trebui să îți răspundă sau nu. Dacă limba română e prietena ta, dacă nu ai distribuit toate citatele filosofice sau frustrările altora puse în imagini cu scris și dacă piesele pe care le asculți nu sunt doar manele, verifică! Ea tocmai ți-a răspuns.

Pasul  2.
Menține conversația interesantă!
 Vrei să o descoperi. De la ideea asta ai plecat. Jocurile de cuvinte și misterul trebuie să fie nelipsite.
Nu începe conversația printr-un șir de complimente! Și nici nu folosi apelative ca „scumpo” la sfârșitul frazelor tale. De astfel de cuvinte de apreciere e timp mai târziu, atunci când se vor rosti de el și se vor gusta de ea. Conversația va exista prin întrebări interesante și la care nu se răspunde cu „Da!” sau „Nu!”. Pentru că fără eleganță în exprimare nu o vei intriga. Iar conversația voastră nu va curge firesc ci s-ar putea risipi pur și simplu. Și nu vei face din ea nici un interogatoriu și nici nu vei căuta să o impresionezi prin vorbe mărețe. În conversațiile virtuale oamenii au tendința de a spune despre ei ceea ce persoana de la celălalt capăt ar vrea să audă. Subiectele de discuție sunt infinite la fel cum și poveștile voastre au deja multe pagini scrise.

Pasul 3. 
Nu pierde timpul și propune-i să vă întâlniți.

Așa cum am mai spus, cuvintele sunt cuvinte. Petrecând momente împreună, veți înțelege dacă vă potriviți cu adevărat. În discuțiile virtuale vă construiți  unul pe celălalt  în(cu) propria imaginație. În realitate poate nici nu îți place mersul ei sau cum râde.  Sau poate e invers. Poate e ceva ce ei nu îi place la tine. Sau poate nu e chimie între voi deși inițial, asta ați crezut. Poate unul dintre voi conștientizează că vrea altceva. Sau poate vă faceți planuri pentru următoarea întâlnire?

 Pasul 4?  Nu există.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...