Familie, vorbesc despre tine cu oamenii. Partea I : Oricine e îndreptățit să te aibă.



   
Nu știu cine ești, cine ai fost până acum câteva zile când ți-ai primit lecția vieții sau cine vrei să fii în continuare. Nicidecum.

Nu îți știu povestea și nici pe unde pașii te-au purtat.

Nimeni nu mi-a adus la cunoștință dacă, măcar, te-ai născut într-un mediu prielnic, dacă pentru părinții tăi ai fost cine trebuia să fii sau dacă ei nu te-au dorit.
Nu știu dacă tatăl tău a fugit de responsabilități când ea i-a spus lui că e însărcinată. Mama ta. Și nici dacă ea te-a dat în grija statului pentru că singură nu și-a permis să te crească.
Nu știu dacă îți cunoști părinții sau dacă ți-ai dori.
Nu știu dacă bunicii au fost cei care te-au crescut iar cei ce ți-au dat naștere sunt peste hotare pentru a-ți asigura un trai mai bun. Și nici dacă ei au plecat și nu s-au mai întors.
Nu-ți cunosc situația dar pentru tine scriu. 
Pentru că...oricare ar fi ea, tu te-ai născut cu un motiv. 
Tu nu ești ei și ai dreptul la fericirea ta. Da, ai dreptul la familia ta. Trebuie doar să îți dorești să o întemeiezi, apoi să o iubești mult și cu toată ființa ta. Așa cum ai tăi poate nu au făcut-o. Vei deveni un om mai bun, mai respectat și mai frumos.  Tu alege drumul fericirii și nu mai privi în trecut. Vei înțelege mai târziu a meritat. 




Comentarii

  1. Foarte frumos spus! Familia e motiv si refugiu, e un legamant sfant si vesnic ce creeaza legaturi eterne

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...