Aparență & Esență. Suntem cine părem a fi? Da sau nu?***  Înainte de toate vreau să te rog să citești tot pentru a înțelege corect mesajul meu. După aceea...ai tot dreptul din lume să îmi spui părerea ta (sau criticile) referitoare la ceea ce am încercat să transmit prin acest șir de cuvinte.

   Oamenii au tendința de a se lăsa conduși de aparențe. Puțini conștientizează însă că... de cele mai multe ori, ele sunt înșelătoare.

   În zilele noastre se pune foarte mult accent pe felul în care arăți și mai puțin pe modul în care te exprimi sau te comporți. Suntem tentați să „selectăm” oamenii pe care îi acceptăm în preajma noastră ținând cont de locul din care își cumpără hainele, kilogramele deținute, vârstă, etc. Acesta nu este un lucru demn de mândrie.
Află, dragă cititorule că, în general, cele mai bune suflete nu caută să iasă în evidență prin stil și o tona de make up, banii lor și locurile extravagante prin care își unduie corpul și nici printr-o mulțime de like-uri  pe facebook. Oamenii de calitate se remarcă prin vorbele și faptele lor. Ei oferă sfaturi potrivite, ajutor și sprijin fără a aștepta întoarcerea unor favoruri sau popularitate. Sunt simpli și în același timp plini de strălucire. Simplitatea este una din principalele trăsături are frumuseții.

Revin la ce ți-am spus mai devreme. Da! Suntem tentați să judecăm. Unii dintre noi suntem conștienți de lucrul acesta și totuși o facem. Probabil pentru că ne credem interesanți, superiori sau pur și simplu spunem ceva despre cineva „de ochii lumii” cum s-ar zice.  Astfel ne pierdem tăria și ne mânjim caracterul. Și știm . Și totuși o facem. Încearcă să mă contrazici! Poți? De fapt da, poți dar....crezi că ție nu ți se întâmplă? În mod normal ar trebui să nu ne uitam în curtea vecinului pană ce a noastră nu strălucește. Cu toții avem calități și defecte(atât fizice cât și comportamentale). Ce avem de făcut? Să ni le asumăm și să ne apreciem întocmai pentru ele.  
 

 
Propun să exemplific câteva aparențe:

  •   Dacă un om nu arată foarte bine din punct de vedere fizic nu înseamnă că are un suflet infect. Așa a fost să fie și nu e vina lui. Poate omul ăla așa s-a născut sau poate că încercările vieții și-au pus o amprentă asupra aspectului său. De fapt...știi ce? Fiecare ochi trage propriile concluzii. Cineva spunea că "Ești o persoană diferită pentru fiecare om care te cunoaște." Este un mare adevăr. Ține cont de el!
  • Dacă un om este frumos pe dinafară dar nu se pune în valoare, nu înseamnă că e sarac, prost sau plictisit de viață. Poate are alte priorități. Poate el consideră că îl reprezintă mult mai mult simplitatea. Poate nu îl interesează prea mult părerea celor din jur (criticile) pentru că își cunoaște valoarea. Poate vrea să fie diferit. Și când zic că nu se pune în valoare nu te gândi că spun ca e îmbracat în zdrențe, nepieptănat sau neîngrijit.
     
        Să zicem ca e vorba de un baiat. Da? Nu caută să fie în ton cu moda, să își facă freza  x  pentru că aceasta se poartă, nu își dă check in-uri în locurile prin care merge și nu își ia cele mai scumpe haine gândindu-se ca va impresiona pe cineva cu numele firmei. Nu fumează, bea sau nu caută să o facă pe cuceritorul pentru a fi interesant sau pentru a se ridica la nivelul prietenilor/cunoștintelor lui. Nu se laudă cu bunurile materiale pe care le are in posesie sau cu fetele care au trecut prin dormitorul lui ... El e..... el. Potrivește hainele frumos în așa fel încât să i se potrivească și să îl reprezinte. Nu este pretențios(doar la fete da și are tot dreptul). De fapt... cred că...cunoscându-l se va lumina în ochii tăi din ce în ce mai mult. Și stii de ce? Pentru că la început e tot un mister - pentru tine.
    Așa si ea. Nu se pune în evidență prin make up sau ținute extravagante. Poate că urăște tocurile pentru că i se par incomode. Știi ce o face frumoasă și diferită? Acea naturalețe, zâmbetul ei, felul în care se comportă și felul în care gândește. Către adolescenți, câți dintre băieți nu se bucură de plăcerile vieții cu fete plictisitoare mai întâi? Câți dintre băieti nu se îndrăgostesc, într-un final, tot de o fata ca ea: Simplă? De ce o fac? Poate pentru că e misterioasă, diferită și neprefăcută? 

    ATENȚIE!

·         Sunt și cazuri excepționale, cu oameni frumoși și strălucitori la exterior care sunt posesori ai sufletelor bune. Doar că sunt mai rare . Majoritatea dintre ele poartă o mască puternică din diverse motive pe care le vom discuta în altă ordine de idei.

·         Sunt și persoane simple care nu sunt o mândrețe în rândul oamenilor și nu au cele mai frumoase caractere (prin urmare nici suflete bune). Dar sunt. Noi nu avem dreptul să îi jignim sau să-i tratăm urat. Putem pur și simplu să-i evităm sau să încercăm să ajutăm dacă ni se permite.

·         Nu am judecat o secunda pe nimeni ci doar am vorbit cu tine depre aceste realități.

·          Nu am scris acest articol din frustrare sau gândindu-mă la parcursul vieții mele. Nu are nici cea mai mica legătură.


                     

Comentarii

  1. Impresionant filmuletul! Si cam asa este... avem tendinta de a-i judeca pe cei din jurul nostru, chiar fara sa-i cunoastem! Pacat!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...