Consumul băuturilor alcoolice și tinerii noștri

                                             

                                                       Băutura - un refugiu...

    Băuturile alcoolice îți dau  sprijin de mese, de pereți, de vitrine... și atât! Problemele nu ți le rezolvă. Nimeni nu se întoarce înapoi pentru că „îți îneci amarul” astfel. Și nu uiți nimic definitiv. Este o modalitate de a-ți manifesta lașitatea. Suferi? Ai fost mințit, dezamăgit...sau ți s-a întâmplat un lucru și mai urât? Fă-i față! Alcoolul nu e o soluție. Mâine te vei trezi din beție cu aceeași stare sufletească plus o durere de cap. Ce vei face? O vei lua de la capăt? Unde vei ajunge în final? Gândește-te puțin!

 

   Party fără alcool?

 

    Întâmplarea face că în zilele noastre nu mai există nici o diferență între cantitatea de băuturi alcoolice consumată de  adulți și cea absorbită de sângele adolescenților. Nu mai există nici rușine, ce să mai! O mare parte din tineretul nostru nu poate  concepe ideea unei petreceri fără mult alcool. Abia sub influența acestuia  se destind. Prind curaj, încredere și „poftă” de distracție. Să zicem că...o anumită cantitate care să ne stimuleze este bine primită de corpul nostru. Dar să nu depășim limita, dragilor! Nu crezi că vei fi mult mai respectat și apreciat tu, ca om, când ești stăpân pe vorbele și faptele tale? Poate că te simți bine pe moment dar... cine răspunde de atitudinea ta (căci sunt mai multe tipuri de manifestări)? Fie te cerți cu toată lumea sau cauți motiv pentru așa ceva, fie iubești brusc toți oamenii din jurul tău; poate...vorbești urât cu cei ce te însoțesc sau poate faci gesturi nepotrivite. Sau te simți „tulburat” și pleci „să faci nani”? Nu cred. Sunt rar astfel de oameni. Și...fetelor! Nu vă stă bine deloc. Știți că va trebui să vă asumați faptele în următoarea zi, nu? Să nu vă mirați că băieții vorbesc cum vorbesc despre voi. Și nu doar ei. Nu fiți surprinse că vă evită sau...vă invită doar la astfel de „evenimente” pentru a avea motive de amuzament. Așa nu îi impresionați. Nu doar vă  pătați  imaginea ci  le distrugeți respectul pe care vi-l poartă.


  Influența anturajului.

    Bei fiindcă așa se obișnuiește în cercul tău de prieteni? Doar astfel te poți integra în grupul lor? Sunt ei de părere că nu ești „cool” dacă nu consumi la fel de mult?  Vrei să-ți distrugi personalitatea pentru a-i mulțumi pe ei? Mare greșeală! Ce? Nu ești în stare să îți alegi prieteni care să îți semene? Crezi că nu există doza aceea de nebunie și fără alcool?  Unde ești tu? Cine ești? Ai uitat de scopul tău în viață? Trebuie să ai un scop... Dacă nu îl ai - îl cauți. Nu te împrieteni cu băutura. Sau...dacă o faci...nu te învăța prea mult cu ea. Nu îți va aduce decât probleme. 

Comentarii

Postări populare

Pentru traducere...