Nu împărți iubirea la trei!     Semra este iubita lui Gregor. Prietenul cel mai bun al lui Gregor e Peter. După ce Peter s-a întors din țările calde, a început a fi mai prezent în viața celor doi. Ceea ce nu știe Gregor este că Semra lui s-a împrietenit prea bine cu Peter și se văd din când în când în timpul lor liber. Semra are și ea o prietenă confidentă. Maya, așadar, e musai în temă cu noile știri din inima ei. Semra s-a îndrăgostit și de Peter. Cică. Și culmea, și Peter o iubește pe Semra, chiar conștient de faptul că ea e și femeia lui Gregor. Când ies toți trei în oraș, el își joacă actoricește  rolul de cel mai bun prieten și privește cum Gregor cu Semra se iubește. Așteaptă ca femeia lor să se hotărască DOAR pe care să-l iubească. Confuză, îndrăgostită și probabil obosită, Semra ancorează pe insula ei de refugiu. Acum Maya e datoare cu sfatul și iluminatul. 
      Eu sunt Maya și nu mi-am trădat prietena pentru că numele de mai sus nu sunt cele reale.Draga mea,

   pentru că nu simt prin inima ta și pentru că nu-i cunosc pe ei foarte bine, sfatul meu va fi consecința variantei tale de a-mi explica situația în care te afli.
   Și nu te-aș putea influența (ajuta ) în vreun fel în alegerea pe care trebuie să o faci fiindcă tu deja l-ai ales pe Peter. Dacă l-ai fi iubit pe Gregor, Peter ar fi rămas  de la bun început acolo unde îi era locul: în „friendzone”. 
   Poate că e timpul să te cunoști mai bine. 
   Peter are povestea lui în spate, trăiește și iubește altfel, te privește cu alți ochi...
   Poate  că el te va ajuta să înțelegi ce și pe cine vrei în viața ta. Sau poate și Peter și iubirea ta față de el e doar entuziasm și iluzie. El e cineva nou pentru tine. Te intrigă. Te face să simți lucruri frumoase. Jocuri de cuvinte. Auzi vorbe pe care poate nu le-ai auzit de mult timp prin buzele iubitului tău.  Sau nu le-ai auzit deloc. Și te încântă.
   După o vreme, când entuziasmul de care vorbeam mai sus va fi depășit sigur etapa aceea de cunoaștere, vei începe să  vezi în el ceea ce te interesează mai mult.  Vor fi trăsături de caracter și va fi atitudinea lui  din diverse situații. Față de ele sau față de tine. Unele îți vor plăcea, altele nu. Atunci vei ști dacă locul tău trebuie să fie lângă el.
   Mai e posibilitatea  ca după  tot ce ai trăit în intervalul acesta de timp cu Peter, să ți se facă dor de Gregor (de care să zicem te-ai despărțit la un moment dat ) și tot ca și consecință, să înțelegi ce-ți lipsea în relația ta dinainte. Sau ce nu era ok.. Vei vrea să te întorci  unde ai plecat. Vei fi supărată pe tine pentru că ai dezamăgit un om pe care deși inconștientă, chiar îl prețuiai. Dar  ai fost atât de naivă... Și atunci nu vei fi foarte curajoasă. Vei ezita, pentru că te vei teme de un refuz. Sau poate nu o să ai „prejudecăți” și cu puțină nesimțire  vei merge pe replica „am făcut ce am simțit”. Vei ști(crede) că el te va ierta fiindcă te iubește prea mult. Are răni adânci. Nu-i nimic. Totuși o va face. Sper doar că la capitolul „Încredere” va sta tot la fel de bine și în timp.

   Dar e o posibilitate minusculă care nu va spune lucruri frumoase despre tine. 

   La fel cum și triunghiul amoros căruia i-ai dat contur nu o face. Sunt prietena ta și ține de datoria mea să îți spun exact ce gândesc.

   Și nu mă iubesc în secret cu iubitul tău.

   A fi om înseamnă a-ți respecta prietenii, printre altele.

   Tu regăsește-te.  Fii cu un singur om pe care îl iubești și pe care îl meriți. Fii sinceră cu tine. Fii sinceră cu el.

   Dacă nu va fi Peter sau Gregor, va fi altcineva.. 

   P.s. Sper că nu te-am făcut mai confuză. :-))

                                                                                Te îmbrățișez, Maya

Comentarii

Postări populare

Pentru traducere...