CUTREMURĂTOR: Tragedie după tragedie.

    
    
     Tragedie după tragedie...
     Pe 7 ianuarie 2015, la Paris, a avut loc atentatul împotriva revistei Charlie Hebdo. În luna februarie Statul Islamic a ameninţat public că va invada până în toamnă Europa cu 100.000 de luptători (conform www.nasul.tv ). Și se pare că s-au ținut de cuvânt. Așa zișii „refugiați” față de care lumea politică ne sfătuiește să fim solidari, s-au instalat pe teritoriile UE într-un număr mult mai mare și au stârnit fel și fel de reacții în rândul oamenilor: teamă, rasism, înduioșare etc. Toate în funcție de judecata fiecăruia. E firesc. Vi se pare normal ca ei să ocupe căminele studențești iar tinerii români să fie nevoiți să stea în chirie? Apoi... știm cu toții că în țările lor există școli de teroriști. Și știm că civilizația și recunoștința sunt două cuvinte necunoscute de ei. De altfel, știm și că majoritatea sunt de sex masculin. Bărbați violenți care nu cunosc refuzul. Nu o spun eu, o spun oamenii care au avut de-a face cu ei. E firesc să ne facem griji. E normal să îi judecăm. Da, e bine să fim buni și să ne ajutăm unii pe alții în momentele grele însă să avem grijă „să nu dăm un deget și să ni se ia toată mâna”. Să ne asigurăm înainte de toate siguranța noastră. Oamenii de la conducere pretind că o fac dar sunt singură că se gândesc mai întâi la propriile persoane, la propria familie. 


      A urmat în România tragedia din clubul Colectiv în care sute de suflete s-au aflat în suferință pentru cei dragi și altele, peste 55, s-au stins. Lacrimile și doliul au fost emblemă pentru țara noastră. Nu a fost vorba de refugiați sau de terorism însă punctul comun este suferința. Suferința oamenilor. Zeci de suflete tinere și nevinovate au fost implicate într-o astfel de tragedie cutremurătoare. 

     Au urmat prăbușirea avionului rusesc și moartea a altor 224 persoane.

     Iar în noaptea 13.11.2015, de parcă nu ne era de ajuns, s-a întâmplat o altă nenorocire în Paris. Până la această oră s-au anunțat 128 decedați și 300 răniți. Și numărul victimelor e în creștere. Printre ei au fost identificați 2 cetățeni români. Toate vocile spun că este vorba din nou de o mână teroristă. Să fie vreo legătură între aceste atentate  și refugiați?

     Transmit condoleanțe familiilor îndurerate.
     Români de pretutindeni, aveți grijă de dumneavoastră!


Comentarii

Postări populare

Pentru traducere...