Cum poți învăța o limbă străină într-un timp cât mai scurt? (pentru începători)

      
    Te-ai mutat de curând într-o altă țară pentru a lucra sau pentru a-ți crea o viață nouă, ori fiindcă vrei să-ți finalizezi studiile? 
    Ai ales să pleci într-un alt stat din aceleași motive de mai sus, dar problema e că nu cunoști limba?
     Iată câteva sfaturi pentru a o învăța într-un timp cât mai scurt!     
     1. Cumpără-ți un dicționar și învață cât mai multe cuvinte. Sfatul meu este să insiști mai întâi pe substantive și verbe. 
     Îți va fi mult mai ușor să pui cap la cap cuvintele dintr-o propoziție atunci când cineva îți vorbește ori când ai ceva de spus. Nu contează, pentru început, cât de corect vorbești sau pronunți. Ideea e să le rostești fără inhibiții, cu glas tare, ori de câte ori trebuie sau ai tu plăcerea. Astfel îți vor „intra în sânge” și în minte și  vor suna din ce în ce mai frumos și adevărat prin buzele tale.

    2. Dacă ai internetul la dispoziție (și se pare că da, căci citești acest articol) îți recomand aplicația DUOLINGO . O poți descărca sau accesa online. Trebuie să doar să îți faci cont. Ai și posibilitatea de a te conecta cu facebook-ul. 
    Aceasta constă în exerciții de scris, citit, tradus și oferă explicații (de exemplu gramaticale). Este un joc distractiv cu ajutorul căruia îți vei îmbunătăți prin exersare fluența în limba pe care ai ales să o înveți.  De asemenea, dacă întâmpini dificultăți în rezolvarea unei sarcini poți discuta pe subiect cu alți utilizatori ai aplicației.  
  

                      Accesează  site-ul aici:    www.duolingo.com
 
   P.S.  
„Duolingo” nu este „Made in Romania” deci limba sa oficială este limba engleză. Română - Engleză poți învăța fără nici o problemă. Dar dacă de exemplu, vrei să înveți limba germană, jocul tău va fi engleză-germană. Dacă știi și limba engleză, atunci va fi ușor pentru tine. Ori le poți învăța pe amândouă în același timp. Trebuie doar să ai inițiativă și răbdare. Merită!

    Dacă deja ești în statul a cărui limbă vrei să o stăpânești cât mai repede, ai alte două mari avantaje. 

    3. Poți merge la un curs de integrare dacă timpul îți permite. Ce este un curs de integrare? Într-un cuvânt: școală. Cursuri pentru a învăța limba străină de care ai nevoie în vocabularul tău. Se iau 2-4 ore din viața ta (în fiecare zi lucrătoare) și se adaugă atenție, seriozitate și implicare. Pentru condimentare, se leagă prietenii frumoase cu diferiți oameni din diferite culturi sau colțuri ale lumii. Se omogenizează compoziția. Se servește cu entuziasm și încredere.


    4. Locuind în țara a cărei limbă vrei să o „cucerești”  inevitabil ai contact cu oamenii săi. Fie că mergi la cumpărături, fie că ieși în oraș, fie că te oprește cineva pe stradă pentru a te întreba despre un loc (ori cât e ceasul), fie că te întâlnești cu vecina de la parter și din respect și politețe o saluți, fie că deschizi televizorul pentru a evita liniștea (sau tu îți știi motivele) - nu auzi pe nimeni vorbind în limba română. Trebuie să înțelegi și să răspunzi. Dacă nu poți, nu știi sau nu ești sigur pe tine, obligatoriu... asculți. Vei căuta răspunsurile mai târziu iar data viitoare vei fi cu o treaptă mai sus. În conjuncturi asemănătoare vei învăța pentru că vrei, ești curios sau fără să îți dai seama.


SUCCES!

Comentarii

Postări populare

Pentru traducere...