Feminitate, nu te lăsa încețoșată de fum.      
        
      Principiile apar o dată cu experiențele de viață. Acestea ne definesc ca ființe și ne diferențiază de ceilalți.   
      Când plecăm la drum știm exact că ispitele nu vor avea puterea necesară de a ne face să ne abatem de la el. Suntem conștienți de existența lor și gândim că nu le vom permite. Pentru că știm să credem în noi și avem gânduri  tari.      
      Principiile cu care am plecat de acasă, ne vor fi legi. Însă nu ne vom pune principiile în fața sentimentelor  decât atunci când există îndoieli legate de posibilele consecințe ale faptelor noastre. Atunci când ne îndoim de un lucru, deja ispita câștigă teren iar noi pierdem valori. 


     „Nu mă voi apuca de fumat!” Acesta este unul dintre principiile mele.  Mi-am dat motive bune pentru care să n-o fac, iar ele sunt hrană pentru mintea mea. 

Iată care sunt acestea:

     1.     Principalul motiv, pe care îl știm cu toții, este sănătatea, care poate fi afectată pentru că suntem inconștienți (femei și bărbați). 
        Nu contează că fumezi din obișnuință sau din plictiseală, pentru că te face să te simți interesant sau ca să te calmezi, fiindcă ceva te-a supărat atât de mult. Zâmbetul tău nu va mai fi la fel de frumos, pielea își va pierde din strălucire iar gâtul și plămânii tăi vor suporta consecințele. Mai târziu nepăsarea ta în ceea ce le privește poate avea urmări îngrijorătoare. Am ales să mă protejez.


         2.  Nu știu câte persoane de sex masculin sunt de acord cu faptul că o alta, de gen feminin este mai atrăgătoare cu țigara în mână sau haine ce miros a tutun. Cu siguranță puține. Bărbații caută în femei, în primul rând, feminitate. Iar feminitatea nu constă în pachete de țigări. Fumul nu face femeia irezistibilă ci parfumul bine ales și atitudinea. Chiar dacă el este fumător, nu poți folosi asta ca scuză!          3.  Într-o zi voi fi mamă. Copilul meu trebuie să se nască sănătos și să trăiască într-un mediu curat. Nu vreau să am pe conștiință nefericirea copilului meu.

         4.   În lumea în care trăim se pune mult accent pe aparențe. Unii ținem cont de ele, alții nu. Despre aparențe am vorbit în dățile trecute, așa că astăzi mă voi lega strict de subiectul nostru. 
       „Oamenii mari” te vor îndrăgi mai repede dacă nu ești fumătoare. 
        La locul de muncă, se întâmplă să fie chiar un atuu.
        Exemplu:  Eu mi-am dorit să devin cadru didactic. Un loc de muncă respectabil, se stăpânește cu succes atunci când ești un exemplu pentru copiii pe care îi ai în grijă și vrei să-i educi. Părinții/Bunicii: Pauze de fumat=copii nesupravegheați ? 


        5. Nu sunt cea mai economă ființă de pe Pământ. De fapt, sunt departe de a fi o persoană economă. Însă banii nu sunt ușor de câștigat pe căi cinstite iar posibilități și tentații de a-i cheltui sunt extraordinar de multe. Cu banii pe care i-aș cheltui pe țigări aș putea face alegeri mult mai înțelepte.

   Acum, tu, cea care citești aceste rânduri...gândește-te la tine meditând la cuvintele mele.

Comentarii

Postări populare

Pentru traducere...