Asumarea responsabilității       Exită  două mari tipuri de responsabilități: cele pe care le înfruntăm zilnic (cu toții)  și cele aflate în „agendă”- ce necesită  finalizare la un moment dat.                       
                                                                         
       Fiecare dintre noi este responsabil pentru ceea ce a fost, pentru ceea ce este și pentru ceea ce are să se întâmple cu el de acum încolo. Cu toții suntem nevoiți să ne asumăm fiecare cuvânt pe care îl rostim. Vrem- nu vrem, răspundem de faptele și atitudinea noastră. Este foarte important să ne cunoaștem mai întâi (pe noi înșine); să știm cum suntem, cine suntem și unde vrem să ajungem sau... în ce manieră înotăm prin timp. Responsabilitățile sunt prezente în viața noastră într-un număr foarte mare.  Pe unele poate că nici nu le conștientizăm.   Observăm că...  nu întotdeauna ne alegem responsabilitățile. Uneori „ne trezim” pur și simplu  că le avem dar... nu trebuie să ne victimizăm ci ni le asumăm. Suntem responsabili atunci când cineva își pune încrederea în noi. Nu este indicat să dezamăgim. Viața e o surpriză continuă. Nu știm ce ne aduce clipa următoare. Nu putem decât să descoperim. Nu putem decât să avem răbdare și să fim pregătiți de orice.
                                                    
             
                                                               

     În zilele noastre oamenii caută să se îndepărteze din ce în ce mai mult de responsabilități.  O fac pentru că sunt conștienți că  nu vor avea răbdarea necesară pentru a le duce la bun sfârșit  sau poate pentru că le este teamă că nu le vor face față; au anumite rețineri.  Ei nu se implică în nimic atunci când sunt neîncrezători și nu riscă.  Asumarea responsabilității este o lecție foarte importantă pe care  trebuie să ne-o însușim temeinic pentru a deveni oameni capabili să ne conducem  singuri și eficient viața . Responsabilitatea presupune respectul față de  ceilalți și în general pentru tot ceea ce ne înconjoară; presupune onestitate, principii și valori puternice. Haideți să încercăm să nu facem o raritate din ea!

+

Comentarii

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Permite-mi sa te felicit pentru articol. Ai subliniat foarte bine la modul general, notiunea de "responsabilitate" in epoca contemporana, insa as dori sa fac o mica adaugare/precizare cu trimitere catre ultimul paragraf. Indepartarea asta de responsabilitati tine si de aparitia sau mai bine zis, consolidarea aparatelor de ultima generatie. (gadget-uri)
    Practic, noi ca oameni, din dorinta de a ne fluidiza obieceiurile cotidiene prin intermediul lor, nu am facut nimic altceva decat sa reducem capacitatea de functionare la maxim a celulelor cenusii. Ne punem prea mult baza in niste ecrane cu soft-uri complexe si uitam sa traim viata la modul ei simplu si fara prejudecati.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...