Spune-i „NU TE VREAU!” suferinței!

  

              
 Atâtea motive îi fac loc suferinței  în viața tinerilor... Iar ei o trăiesc prea în profunzime uneori.
 Au iubit cât pentru doi,  au fost dezamăgiți sau mințiți, au ascultat răutățile celor din jur, au fost subestimați,  se simt singuri.. Sunt o infinitate de astfel de „trăiri” dacă stai și te gândești.
   Dar ce este suferința?  Nu este ea deseori doar o iluzie-în rândul adolescenților? Adică…cele înșirate mai sus nu sunt un capăt de viață…  Ele pot fi depășite ușor. Depinde doar în ce direcție privești.  Trebuie să fii puternic, încrezător și cu Dumnezeu în suflet. Gândurile ne influențează viața. Optimismul e arma cea mai puternică în drumul nostru.
Există suferințe mult mai dureroase. Adevăratele suferințe. Gândește-te atunci când ești trist și demoralizat că există oameni care nu au o casă a lor și nu au ce să mănânce. Gândește-te că alții au boli incurabile sau sunt singuri pe pământ. Au fost uitați de cei care le-au dat viață. Sau că sunt copii care trebuie să suporte zi de zi certurile părinților și injuriile ce și le adresează. Și trebuie să crească sub acoperișul lor.
Tu nu ești și nu vrei să fii unul dintre acei oameni.  
Doar ei au dreptul să plângă și își pună întrebarea: „De ce eu?”. Dar și ei își vor ridica fruntea sus și vor continua cumva să trăiască. 

    Ai fost înșelat/ă? Bine! Nu ești nici prima nici ultima persoană din lume căreia i s-a întâmplat lucrul ăsta. Nu merită să suferi. În primul rând nu te-a meritat el/ea.  O să vrea să se întoarcă la tine, să te convingă prin cuvinte să ierți, să uiți… Iartă dar nu îl/o mai păstra în viața ta. S-a întâmplat o dată, cel mai probabil se va întâmpla și a doua oară. Eventual va fi mai subtil/ă. 
   Ești singură? Ți se pare. Deschide ochii bine!
   Nu ai pe nimeni acum să te iubească? Mai așteaptă puțin. Fiecare are pe cineva pus deoparte care apare în viața sa în cel mai potrivit moment sau…atunci când se așteaptă mai puțin. La fel și tu. Ți-au mai spus și alții, îți mai spun și eu. Nu te descuraja și nu te subaprecia. Ești deosebit/ă prin felul tău de a fi. 
   Te-au dezamăgit prietenii? Obișnuiește-te cu ideea că aproape nimeni nu e cine pare a fi. „Prieten” e un termen prea scump deținut  de  mulți oameni ieftini. În zilele noastre e foarte important să știi să faci diferența între mincinoși, prefăcuți și oameni care îți vor cu adevărat binele. 

        Vezi și: Prietenia așa cum o văd eu
        
     Folosește-ți rațiunea de fiecare dată când depășești un moment mai dificil. Și ai grijă de tine și de sufletul tău!

Comentarii

  1. Niciodata nu ne este dat mai mult decat putem noi duce . Suferinta este foarte des intalnita in randul tinerilor de azi , asta datorita societatii in cate traim. Astazi se pune foarte putin accent pe calitatea omeniei si sunt promovate mai tot timpul prostia si defectele :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cine nu iubeste nu sufera, in general femeile frumoase sufera mai mult, iubirea e divina, iubirea te inalta, dar tot iubirea te doboara, atunci cand persoana draga iti spune adio, de maine nu te mai cunosc, azi indeferenta doare suntem doi straini, dar iubirea te innobileaza iti purifica inima, iubirea indelung rabda, ea se bucura de adevar.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca n as iubi n as fi eu daca n as iubi aproapele, daca n as iubi o floare, pun suflet in tot ceea ce fac in inma mea sunt doruri imense, sunt suflete dragi ce azi nu mai sunt, sa nu iubesc, sa am sufletul inntunecat, nu pot asta sunt eu iubesc tot ceea ce am, sunt ca o ruga ce ma inalt, ca sa fi tu omule fericit, iubirea ma ndeamna sa nu stiu ce ura, sa nu vad decat partea frumos caci un duh curat avem noi toti, de ca sa nu fim frati, femeile din romania sunt mai frumoase ca mine, eu nu stiu ce i invidia, traiesc clipa si ma inchin cu drag sa fi tu omule fericit sa fim si noi o adiere calda placuta lui d zeu sa ne amintim ca el ne a creat din pantecele mamei, nu cade nici un fir de par fara stirea lui d zeu iubirea te inalta si ti innobiliaza inima eu nu am rani dar am doi ochi care nu si gasesc alinarea, am tot ceea ce am avut ieri , am ceea ce nu stiu si totusi merit eu acest destin divin , mai este multa invidie intre femei, femeile sunt mult mai razbunatoare ca barbatii si fac crime cu acid, sunt femeie, sunt un inger priveste doar in treacat si sti, ca n lume traim azi sin taina sa ne aducem aminte o zi ca frumusetea e un dar pe care doar putine dintre femei il au, e ruga curata a parintilor ce si a meritat fata, e frumos sa ai copii in dar, dar azi cand ne gandim doar la bani cand se fura copii si multe femei nu pot avea copii e un simplu dar, de ce coroana o sa mi ia fetita s o cresca regina, can regina va naste baiat, de ce o sa fac gemene si poate cineva o sa mi fure un copil, dar poate e o simpla lectura un basm despre o fata de imparat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...