A fi sau a nu fi… gelos!

                   

     Gelozia este cea mai mare boală a sufletului. Vorbesc de acea gelozie „excesivă” . Omul gelos e cel foarte posesiv, omul care nu știe să împartă(mă refer la diverse momente, cuvinte frumoase rostite de alte persoane mai apropiate,etc.), omul egoist. Eu cred cu tărie că ești gelos atunci când nu ai destulă încredere în tine și în forțele tale. Alții spun că ești gelos atunci când iubești  pe cineva cu adevărat. Nu susțin această idee. Nu în totalitate. Sunt oameni care pur și simplu nu acceptă să știe că… ceea ce le-a aparținut cândva poate deveni „proprietatea” altei persoane, altui suflet. Și sunt geloși, nu reacționează bine. Și nu iubesc. E doar orgoliu și poate frustrare. Eu sunt de părere că nu trebuie să-ți privezi partenerul de viață de libertate, de prieteni, de celelalte lucruri și/sau activități care îl fac fericit. Consecințele geloziei tale nu vor fi niciodată favorabile. Dacă iubești (așa cum pretinzi) încearcă să fii înțelegător, să ai încredere în tine și în persoana de lângă tine. Astfel nu vei fi mințit, nu se va îndepărta de tine iar voi veți fi un cuplu de invidiat.

P.S: Dacă ai într-adevăr motive să trăiești cu această boală pe suflet atunci îți spun că… nu merită osteneala. Depui prea mult efort pentru o persoană care nu te merită.


image

Comentarii

 1. Bună! Ți-am citit câteva dintre scrieri, sunt foarte bine întemeiate, acesta însă m-a lovit, deși sunt în proporție de 90 la sută de acord cu ce ai spus.Pe lângă gelozia, nu invidia, ci gelozia (care nu are temei pentru ca îmi iubesc partenerul nespus de mult și am o mare încredere în el), există și această teama că cineva îl va putea face mai fericit decât mine(poate sună a clișeu). Deci nu e vorba de frustrare sau orgoliu, cum ai spus, în niciun caz de lipsa de iubire sau încredere, pur și simplu un sentiment care e acolo pulsând.
  Îi ofer spatiu, nu I-am interzis să iasă cu nimeni, motiv pt care de altfel nu avem secrete între noi. Contrar celor spuse de tine, un om gelos prin natura lui nu se poate schimba, poate șlefuit, domolit, dar în rest, partenerul va trebui să accepte si să trăiască cu "capriciile" respectivei/ului.
  Știu cazuri de gelozie exagerată, ce duce cum ai spus, la frustrare: cu toate cred că avem prietenul cel mai bun cu care nu putem ieși pt că nu e de acord iubita lui, nu? :))

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hello! :)

   Îți mulțumesc pentru... „intervenția” ta. Gândește pozitiv! Nimeni și nimic nu îl poate face mai fericit ca prezența ta în viața lui. Nu știu acest gând al tău de unde a plecat dar... străduiește-te să scapi de el. E posibil să te roadă încet încet. Poate mă înșel, poate nu ți-am receptat foarte bine mesajul.
   O seară minunată, dragă Crina. Te mai aștept.

   Mai sus m-am referit mai mult la acea gelozie care distruge relațiile. Acum..vreau să adaug acestei înșiruiri de cuvinte o alta ce ține de tema pe care am „dezbătut-o”- GELOZIA. (Stiu că aș fi putut edita articolul.) .
   Da! Nu am negat nici o secundă faptul că un pic de tachinare și ...un pic de gelozie (dintr-aia care condimentează relația) sunt bine venite în viața voastră . Dar..deseori există tendința de a depăși limita aceea... Știi? Gen : „Glumă, glumă dar parcă încep să o cred la cât de des mi-o repeți ”. Ai grijă cu limita aceea și nu uita că...TOTUL pleaca de la gândurile tale.. :)

   Ștergere
 2. În turnuri ți-aș aprinde stele
  Postat de Ioan Grigoraș în Iunie 11, 2015 la 1:00amVezi blog
  - Dac-aș putea să împletesc secunde
  Și să îmbrac clepsidrele în versuri
  N-ar mai putea bătrânul timp ascunde
  Nuanţele ce-i dau atâtea sensuri

  Iubirii noastre, dorul ce m-apasă
  Și-l port cu mine-n suflet ca pe-o rugă,
  Iar uneori ca piatră prețioasă
  Ce doar cu tine-n brațe se conjugă.

  Dac-aș putea să împletesc destine
  Pe țărmul mări-aș construi castele
  Și-n fiecare noapte pentru tine
  În turnuri s-ar aprinde mii de stele.

  - Mi-ai oferit mai mult decât prezentul,
  Tandreţea ta îmi e veşmânt de seară
  Când vraja traversează continentul
  Iubirii absolute şi coboară

  Pe plaje neatinse de minciună,
  În Paradisul nostru interzis,
  Acolo, suntem veşnic împreună
  Tulpini pereche din acelaşi vis.

  Mi-aş fi dorit să fi-nceput cu tine
  Refrenul vieţii mele, zi de zi,
  Să îţi promit că noaptea ce urmează
  La pieptul tău, din nou, mă va găsi.

  Ioan Grigoraș & Liliana Trif
  Vizualizări: 9
  Îmi place Partajare
  Buna dimineata ! Felicitari ! Multumesc !

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Pentru traducere...